dijous, 10 de juliol del 2008

Les misèries de la política

Dénia ha viscut dies convulsos després de mesos de tensió que preveien els fets consumats dilluns passat. Ni la proximitat de les festes majors ni la mobilització ciutadana han pogut evitar una moció de censura il·legítima, aprovada amb el vot d’un regidor trànsfuga. Juan Collado és el nom que passarà a la nòmina de la vilesa democràtica (cada vegada més àmplia), juntament amb el d’un Partit Popular còmplice i beneficiari de la iniciativa.
L’anterior equip de govern (PSPV i Bloc) ha treballat durant cinc anys de manera incansable pels interessos de la majoria dels ciutadans de la capital de la Marina Alta: preservant l’entorn natural, potenciant un urbanisme sostenible, creant noves dotacions públiques, etc. I tot amb dificultats important tant a nivell intern com extern al municipi. Pel que fa a aquestes últimes, cal no passar per alt l’actitud de la Generalitat Valenciana, que ha retardat infraestructures, ha retallat subvencions i ha bloquejat projectes.
En una entrevista recent, la ja exalcaldessa socialista confessava, amb gest casat i impotent, que un govern que protegeix les Rotes, que s’oposa a la construcció massiva de les Marines o que dissenya una ronda perimetral a la mesura del ciutadà d’a peu, tenia els dies comptats. I així ha estat. Certament, el colp és duríssim però, de nou (i ja van unes quantes vegades), l’esquerra ha demostrat la dignitat del seu projecte; les misèries queden en mans d’altres, que esperem que el temps acabe posant al lloc que mereixen.